Project Date: February 16, 2018

Case: Helander-kodit – palveluja senioreille

Ilmari Helanderin Vanhusten Säätiö tukea helsinkiläisiä vanhuksia ylläpitämällä nykyaikaisia palvelukoteja Etelä-Haagassa, Maunulassa ja Vuosaaressa. Lähtökohtana on vanhusten kunnioittaminen, yksilöllinen kohtaaminen ja virikkeellinen, kuntoa edistävä työote.

”Palveluasumiselle ja erilaisille hoivapalveluille on kova tarve, kun väestö ikääntyy. Alalle on tullut nopeasti monta uutta toimijaa, tarjonta on kasvanut ja kilpailu kiristynyt. Uskomme, että tässä tilanteessa meidän tapainen kolmannen sektorin toimija menestyy kehittämällä palveluita, viestimällä aktiivisemmin ja tuomalla esiin Säätiön ainutlaatuista historiaa, arvoja ja toimintamallia”, kertoo toiminnanjohtaja Varpu Mattlar.

Haluamme erottua omilla vahvuuksillamme

Säätiön palveluasuntojen nimenä on ytimekkäästi Helander-kodit. Kuukausimaksuun sisältyy asunnon lisäksi mm. ateriat, terveyspalvelut, siivous ja monipuolinen päivittäinen ohjelma. Laadukas ja turvallinen palveluasuminen on hyvin kohtuuhintaista. Näin Säätiö toteuttaa yhteiskunnallista tehtäväänsä arjessa.

Lafia on toteuttanut Säätiölle erilaisia markkinointitoimenpiteitä, joilla on lisätty Säätiön yleistä tunnettuutta, kerrottu nykyisistä sekä uusista palveluista ja haettu operatiivisesti kontakteja esimerkiksi  vapautuneiden palveluasuntojen vuokraamiseen.

Lafian suunnittelema juhlavuoden tunnus soveltui moneen käyttötarkoitukseen, kun vuonna 2017 juhlittiin 100-vuotiasta Suomea ja 50-vuotiasta Ilmari Helanderin Vanhusten Säätiötä

Aktiivisesti päivitettävä nettisivusto on Säätiön tärkein viestintä- ja markkinointikanava, jossa näkee vapaana olevat palveluasunnot, hinnastot ja palvelut. Asiakkaiden omaiset hakevat tietoa ja ovat mukana tekemässä päätöksiä. Tietoa on paljon ja se esitetään mahdollisimman selkeästi.

Hoivatyössä tärkeää on vuorovaikutus, kyky kuunnella ja olla läsnä

Palveluasumisen rinnalle on kehitetty uudenlaisia päiväpalveluja, joilla helpotetaan mm. omaishoitajien arkea ja ylläpidetään vanhusten fyysistä ja henkistä kuntoa.

PROJEKTIN OSA-ALUEET: Visuaalinen ilme | Tekstisuunnittelu | Painotuotteet

 >> www.ilmarihelanderinvanhustensaatio.fi