Project Date: February 16, 2018

Case: Pokkarit.fi – verkkokauppa taskukirjoille

Pokkarit.fi on suomenkielisiin taskukirjoihin eli pokkareihin erikoistunut verkkokauppa. Liikeideana on tarjota markkinoiden laajin valikoima, nopea toimitus seuraavaksi päiväksi ja kohtuulliset hinnat. Mitä ei täältä löydy, sitä ei todennäköisesti ole suomeksi julkaistu.

”Rakkaudesta lajiin, rakkaudesta laadukkaaseen lukemiseen. Se oli alkukipinä, kun päätin perustaa verkkokaupan vuonna 2008. Kun teknologia meni eteenpäin, oli vuonna 2017 aika uudistaa koko verkkokauppa: tekninen alusta, tuotehallinta, maksujärjestelmä jne. Valitsin Vilkas Oy:n tekniseksi toimittajaksi. Lafia vastasi kaikesta muusta eli konseptin luomisesta, visuaalisesta ilmeestä, käyttöliittymästä ja sisällön tuottamisesta. Tuotetietojen siirrot teimme toki itse”, kertoo Mia Laurikainen Suomen Pokkarit Oy:stä.

Verkkokaupasta tehtiin mahdollisimman pelkistetty ja helppokäyttöinen

Pokkarit.fi:n liikemerkiksi luotiin iloinen ja aktiivinen ampiainen. Väreiksi valittiin rauhallinen taivaan sininen. Kirjojen kannet ovat tärkeä osa visuaalisuutta; niiden roolia korostettiin.

Erityistä painoa laitettiin sille, että kirjojen löytäminen ja ostaminen on vaivatonta. Tuotekategoriat on mietitty huolella ja monet kirjat löytyvät useasta kategoriasta. Hakutoiminto on tarkka ja koko ajan näkyvillä sivuston yläreunassa. Ostaminen onnistuu muutamalla klikkauksella. Sivusto on responsiivinen, joten miellyttävä käyttökokemus toteutuu myös älypuhelimella.

Facebook ja Instagram ovat Pokkarit.fi:lle markkinointikanavia, joissa kohderyhmä saavutetaan kustannustehokkaasti ja mitattavasti

Maksuton hakukonenäkyvyys on ratkaisevaa verkkokaupan menestykselle. Tässä projektissa näkyvyys toteutettiin oikeaoppisesti alkaen sivuston rakenteen suunnittelusta. Toteutusvaiheessa sisältöä (valokuvia, tekstejä, luokittelua jne.) muokattiin hakukoneen ymmärtämään muotoon. 

Pokkarit.fi on aktiivisen lukijan sydänystävä, johon voi luottaa

Lafia vastasi uudistuneen verkkokaupan lanseerauksesta kesällä 2017 ja suunnitteli markkinointikonseptin sosiaaliseen mediaan. Lisäksi tilaajan käyttöön luotiin valmiit mallipohjat Mailchimp-sähköpostiohjelmistoon.

PROJEKTIN OSA-ALUEET: Konseptin suunnittelu | Sisältöstrategia | Visuaalinen ilme | Tekstisuunnittelu | Verkkokaupan suunnittelu | Markkinointi somessa | Sähköpostimarkkinointi

>> www.pokkarit.fi