Project Date: February 16, 2018

Case: SOFA Laituri & Mökki Center

SOFA on lähes synonyymi fiksuille, räätälöitäville laitureille. Yritys onkin Suomen ensimmäinen ja vanhin laiturinvalmistaja. Nykyisin valikoimaan kuuluu monipuolisesti myös  mökkejä, saunoja, huvimajoja, grillikatoksia ja vajoja.

”Laituri- ja mökkibisnes on hyvin sesonkiluontoista. Kun kevät on jo pitkällä, huomataan että mökkirannasta on laituri kadonnut jäiden mukana – ja uusi tarvitaan heti. Silloin meillä alkaa kiire! Tästä syystä nettisivusto on meille olennaisen tärkeä markkinointikanava. Siellä on koko mallisto, tekniset tiedot, referenssit, ideat – kaikki mitä asiakas tarvitsee ostopäätöksen tekemiseen. Nettisivusto ohjaa tänne näyttelyymme, jossa sovitaan yksityiskohdat ja tehdään kaupat”, kertoo SOFAN Oscar Fagerström.

Autamme ammattitaidollamme ihmisiä toteuttamaan unelmiaan

Mistä liikkeelle? Miten erottaudutaan muista alan toimijoista? SOFAN yhtenä kilpailutekijänä on pitkä historia, joka on tuonut yritykseen ainutlaatuisen osaamisen laiturien ja mökkien rakentamisessa. Suunnittelimme tältä pohjalta Haaveista totta! -konseptin, joka kiteyttää asiakkaan ja SOFAN välisen suhteen. SOFA tekee pienet ja suuret haaveet todeksi yli puolen vuosisadan kokemuksella.

Konsepti määritteli sivuston typografian, värit ja pääkuvat. Pääkohderyhmänä on yksityishenkilöt, jotka tarvitsevat kesämökilleen uuden laiturin, grillikatoksen, vajan – tai jopa uuden mökin! Yhtenä tärkeänä viestinnällisenä tavoitteena oli kertoa, että SOFA on paljon muutakin kuin laiturien luottotoimittaja.

Haaveista totta! -konseptissa kiteytyy SOFAN toimintamalli. Laiturit, mökit ja saunat räätälöidään tarkasti asiakkaan toiveiden mukaisesti.

Lafia suunnitteli uudistetun sivuston rakenteen, visuaalisen ilmeen ja huolehti sisällön tuotannosta, mm. teksteistä sekä kuvien valinnasta ja käsittelystä. Teknisen alustan eli julkaisujärjestelmän toimitti Routa.

Lafia ymmärsi heti markkinointimme kehitystarpeet ja kääri hihat!

Sisältökonseptissa korostimme SOFAN kykyä räätälöintiin ja kokonaistoimitukseen. Laiturin tai mökin tilaaja ei saa isoa kasaa tarvikkeita mökkitien päähän, vaan homma hoidetaan aikataulussa ja taidolla loppuun asti: laituri asennetaan just eikä melkein ja mökki rakennetaan viimeisen päälle hyvin kuten sovittu.

PROJEKTIN OSA-ALUEET: Verkkosivuston suunnittelu | Visuaalinen ilme | Tekstisuunnittelu | Markkinointimateriaali

>> www.sofa.fi