Project Date: February 16, 2018

Case: Gripmarine – venetelakka Inkoossa

Inkoolainen venetelakka Gripmarine Oy on uudistanut vuodesta 2007 alkaen veneiden talvisäilytys- ja huoltopalveluja Suomessa. Kun venetelakat ovat perinteisesti epäsiistejä, turvattomia ja palveluiltaan vaatimattomia, on Gripmarine niiden täydellinen vastakohta.

”Haluan, että asiakkaamme tunnistavat meidät hyvästä laadusta, monipuolisista huolto- ja korjauspalveluista sekä mutkattomasta, ystävällisestä asiakaspalvelusta. Sitä viestimään tilasin Lafialta yritykselleni uuden visuaalisen ilmeen sekä nettisivuston, joka on tärkein markkinointikanavamme. Pitää uskaltaa olla erilainen ja erottautua”, sanoo Gripmarinen omistaja Martin Fogdell.

Intohimona laatu ja sujuva asiakaspalvelu

Projekti käynnistyi visuaalisen ilmeen suunnittelulla. Liikemerkkinä oli aikaisemmin pelkkä länsiviitta, ja sitä haluttiin hyödyntää uudessakin versiossa. Länsiviitta johdattaa mereltä Gripmarinen satamaan. Toiseksi, uudeksi visuaaliseksi elementiksi muovautui tyyliteltu G-kirjain, joka kuvastaa aallon voimaa. Väriksi valikoitui itsestään selvästi meren sininen.

Liikemerkin luonnoksia, oikealla lopullinen. Kyky yksinkertaistaa on visuaalisen suunnittelijan tärkeimpiä taitoja. Liikemerkki toimii yksin tai yhdistettynä logoon eli yrityksen nimen kirjoitusasuun.

Gripmarinen uudistettu nettisivusto esittelee kattavasti yrityksen palvelut ja kalusto – yhtenä esimerkkinä Suomessa ainutlaatuinen sublitf, joka nostaa, siirtää ja laskee jopa 25 tonnin painoisen veneen hellävaraisesti ja varmasti. Sivustolle on integroitu helppokäyttöinen tarjouspyyntö/tilauslomake, jolla uusi asiakas voi tilata kaikki huolto- ja korjaustyöt samalla kertaa. Vanhoille asiakkaille on käytössä MyBoat-asiakasjärjestelmä, jonka kautta on vaivatonta kommunikoida ja seurata oman veneen huoltotöitä.

Lafian kanssa on motivoivaa työskennellä. Ammattitaitoinen ja palveluhenkinen porukka.

Tyytyväiset asiakkaat ovat parasta markkinointia. Niinpä haastattelimme Gripmarinen asiakkaita ja kirjoitimme niistä tekstit nettisivuston referenssit-alasivulle. Lyhyesti sanottuna: olipa hauska projekti, kun molemmat osapuolet puhuivat samaa kieltä ja yhteisenä tavoitteena oli tehdä laadukasta ja informatiivista työtä.

PROJEKTIN OSA-ALUEET: Visuaalinen ilme | Tekstisuunnittelu | Sivuston suunnittelu ja koodaus

>> www.gripmarine.fi